Перейти до контенту

Модель ООН

Сьогодні імітуємо дипломатів, завтра - справи та дії!

Саме під таким гаслом у приміщенні Спеціалізованої загальноосвітньої середньої школи №1 міста Чернігова 15 січня 2022 року відбулася модель ООН - імітація засідання Організації Об'єднаних Націй.

У дружній, але водночас діловій атмосфері Генеральної Асамблеї ООН учні 8-11 класів торкнулися такої складної теми, як етнічний сепаратизм. Ситуацію ускладнювало те, що захищати кожен мав не свою думку, а офіційну позицію країни-учасниці ООН.

Незважаючи на гарячі дискусії, врешті-решт учасники завершили засідання мирно, дехто навіть знайшов нових друзів з інших шкіл (у заході взяли участь делегати з ЗОШ №32, Скандинавської гімназії міста Києва та онлайн-школи "Оптима").

Під час моделі учні також засвоїли багато цікавої історичної інформації, роль експерта виконувала вчителька історії Хитрик Світлана Миколаївна. Вона розповідала про історичні події, які могли призвести до сепаратизму, ставила питання делегатам.

Найкращим серед учасників дійства за результатами голосування було визнано представника Держави Ізраїль, учня 11 класу СЗСШ №1 Олександра Левіна. Він отримав подарунок від Президентської Ради школи.

Варто відзначити, що в Чернігові це другий подібний захід. Першою виявилась Чернігівська політехніка. Проте СЗСШ №1 випередила всі інші середні навчальні заклади, а її організатор зупинятись на цьому не планує.

Віталій Гришко, Генеральний секретар моделі ООН, Міністр освіти Президентської Ради СЗСШ №1 сказав: «Я дуже радий, що все пройшло добре. Значить, організація подібних заходів - моє, варто продовжувати. Дуже хотілося б провести модель ще в більшому форматі і, сподіваюсь, мені в цьому допоможуть. На сьогодні в Україні актуальними є євроінтеграційні процеси, розширення зв'язків з міжнародною спільнотою, тому такі заходи є потрібними. Працюватиму в цьому напрямку!»